COACHING DE CARIERA

Networking

Medierea conflictelor

Tranzitii de cariera

Asertivitate

Claritatea obiectivelor personale /Controlul dinamicii de grup/Negocierea drepturilor cuvenite/Obtinerea locului de munca pe care il meriti/ Indepartarea obstacolelor

Cariera, parcursul profesional, este confundată adesea cu viața în desfășurarea ei. Nu este același lucru, însă importanța pe care i-o dăm explică această confuzie. De aceea, suișurile și coborâșurile carierei ne fac să ne bucurăm sau să suferim și să considerăm, în funcție de situație că am reușit în viață sau nu.

Un prim moment când ne gândim la carieră (mai corect spus, la ce dorim să facem în viață) apare cândva în liceu. Cei care sunt deja la facultate sau lucrează știu că atunci au fost active două curente de opinie: familia și colegii/prietenii. De obicei, te îndrepți către domeniul vizualizat de alții că ți s-ar potrivi. S-ar putea să fie bine sau nu pentru viitorul tău. Ce-ai spune să faci o incursiune, asistată de un coach, în aria cunoștințelor, talentelor și competențelor tale, astfel încât să te decizi conștient către un domeniu care te satisface?

Ai început să lucrezi și descoperi că ai vrea să activezi în alt departament sau dorești să accesezi ierahic mai sus și nu știi cum să procedezi, fără a-ți periclita relațiile. Iarăși, un coach te poate ajuta să te decizi pe baza celor mai bune și sigure date și fapte.

Ești la 35 – 40 de ani și parcă te-ai plictisit de ceea ce faci, deși ai o poziție managerială, o mașină bună, o casă la care mai ai puțin de plătit, ai văzut lumea, o familie care se și te înțelege, totul este perfect din exterior. Doar tu, în interiorul tău, vrei altceva. Să știi că sintagma „criza vârstei de mijloc” este adevărată. Dacă vei ajunge la mine, îți voi explica de ce. Ce vei face? Îți iei banii, secretara și fugi în lume? Înveți o meserie nouă și începi o nouă carieră? Vinzi totul, cumperi pământ la țară și devii fermier? Un coach te poate ajuta să deslușești în toată această vâltoare și să iei decizi cea mai bună.

Spun aceste lucruri pentru că am trecut și eu pe aici. Și când am spus ce facultate vreau să urmez, când am decis că vreau să îmi dezvolt cariera în care eram deja și când am schimbat total direcția vieții, învățând lucruri noi și făcând ceea ce nu am visat nicodată că voi face. Am avut norocul prezenței unor oameni care m-au înțeles și m-au ajutat să mă înțeleg și să iau decizii înțelepte.

Pentru că toți oamenii, chiar și cei mai puternici, sunt fragili în interiorul lor și necesită să fie tratați cu blândețe, empatie, înțelegere pentru a putea să-și găsească calea care li se potrivește, respectiv fericirea. 

Din postura de coach de cariera, te pot ajuta sa:

  1. Cresti in cadrul organizatiei in care activezi

  2. Te muti intr-un rol nou in alta organizatie

  3. Iti explorezi optiunile de cariera

  4. Sa realizezi o schimbare in parcursul profesional

  5. Sa depasesti sentimentul unui blocaj in cariera

  6. Sa gestionezi riscurile de cariera, precum acela al redundantei

  7. Sa-ti realiniezei prioritatile : cariera, viata personala