COACHING DE VIATA

Sesiuni private de coaching de viata

Workshop

Sesiuni online

       Relatii/Cariera/Familie/Bani​/Echilibru

       /Sanatate​/Comunicare

 

Toți oamenii încearcă să își explice viața lor, din ce este compusă (ca domenii de activitate), mai devreme sau mai târziu, cel puțin pentru a-și oferi validarea de care au nevoie că trăiesc sau au trăit cu folos. Și eu am făcut acest lucru, inițial haotic, până am descoperit un model care mi-a dat imaginea de care aveam nevoie. Îl împartășesc cu voi.

Imaginați-vă că aveți șapte bile cu care jonglați. Unele dintre bile sunt din cauciuc, altele sunt din cristal însă dumneavoastră nu știți care este din ce. Sunteți în picioare, pe o suprafață dură, din beton și jonglați bilele, căutând să țineți anumite bile sus tot timpul, deși acest lucru nu este posibil. De asta se cheamă jonglerie, pentru că bilele se ridică și coboară, pe rând. Bilele, fiecare, reprezintă sănătatea, familia, prietenii, spiritualitatea, cariera, finanțele și distracția. Fiind atent doar la anumite bile să fie sus, precum finanțele, prietenii, cariera, este foarte posibil să scăpați din celelalte bile pe jos. Dacă bila căzută este din cauciuc, ea va sări în sus, o puteți relua din nou în jonglerie. Dacă este din cristal, se sparge și veți avea mai puține bile în joc. Bila care se sparge și nu va mai fi disponibilă poate fi sănătatea, familia, prietenii… De noi depinde să jonglăm cu bilele noastre, căci altele nu ni se vor da.

Asta este măiestria vieții, să știi să folosești cu înțelepciune resursele pe care le ai. Să presupunem că familia este o bilă care se sparge. Evident, dai vina pe celălalt că nu te-a ajutat să jonglezi cum trebuie. În timp, rănile se cicatrizează și îți găsești o nouă „jumătate”. Șansele sunt foarte mari să-ți scape din nou bila familiei. De ce? Pentru că nu ai învățat lecția din prima scăpare și lași din nou bila să cadă, fiind atent la celelalte bile pe care le consideri importante. Poate și pentru că consideri că altcineva ar trebui să jongleze în locul tău…

Uităm că avem doar un set de bile veritabile cu care putem să jucăm jongleria noastră. Pe de altă parte, există multe metode care ne ajută să fim concentrați pe joc, să ne planificăm jongleria, să știm oricând unde se află bilele noastre, să fim suficient de relaxați ca să avem o imagine sistemică a jocului, astfel încât să trăim bucuroși, relaxați, prosperi, viața pe care ne-o dorim. O veste bună: dacă procedăm așa, jonglăm tot mai bine odată cu trecerea timpului.