Search

Mona nu gaseste cauza nefericirii

Updated: Mar 29, 2018

Mona are 36 de ani, este o violonista talentata, apreciata de publicul meloman, cu concerte in tara si strainatate. A fost curtata inca din anii studentiei de colegi si profesori dar a pus cariera inaintea tuturor celorlalte pasiuni. Totodata a preferat sa studieze pana seara tarziu decat sa mearga cu colegii sau prietenii in cluburi.

Dupa ani de munca perseverenta, a realizat ca realitatea este schimbatoare si imprevizibila, asa ca a ajuns acum sa caute prietenia barbatilor, inainte sa devina fata batrana. Chiar daca isi permite sa aleaga partenerul dupa propriul plac si compas moral (a refuzat relatii cu barbati in putere si cu bani, dar casatoriti, cu copii sau prea tare ancorati in rutina vietii cotidiene), ea prefera sa aiba relatii cu baieti mai tineri cu 10 – 15 ani.


Trezirea la relitate a venit cu ajutorul unei vecine de vreo 80 de ani, care a intrebat-o intr-o seara, in soapta, ca sa nu trezeasca suspiciuni, “Cat ii platesti sa mearga cu tine, mamaie?” Prima reactie a fost una de furie: “Cum isi permite baba sa intrebe asa ceva?!” Ulterior, analizand putin situatia in care se afla si fiind supusa permanent cicalelilor (sfaturilor) mamei, cu care si locuia (“Iar umbli cu toti pustanii?! Ar putea sa-ti fie frati mai mici sau elevi, nu parteneri! Tu cand ai de gand sa te casatoresti? Cine te va intretine la batranete cand respectivul isi va gasi pe altcineva?!”), a decis sa faca un pas spre o viata mai linistita.


“Dusul rece” oferit gratuit si neintentionat de catre vecina de 80 de ani a adus-o in cabinetul de coaching, iar lungile discutiile cu specialistul au clarificat cateva tipare de comportament preluate direct de la tatal ei: cautarea perechii de sex opus cu varsta mult mai tanara (tatal ei a plecat de acasa cu o amanta mai tanara, cand Mona avea doar 11 ani); imposibilitate de a gasi “sufletul pereche” si schimbarea dupa cateva luni a partenerului; nevoia de a exhiba comportamente care sa ii “confirme” tineretea (seri petrecute in club pana dimineata, imbracaminte potrivita celor cu 15 ani mai tineri). Toate aceste comportamente incercau sa acopere nefericirea profunda pe care Mona o resimtea cand isi privea viata.


Clarificarea acestor comportamente si a radacinii lor a facut ca Mona sa isi stabileasca obiective de schimbare personala, sa treaca la punerea in practica a acestor obiective in cadrul programului de coaching si sa isi modifice spectaculos paradigma de perceptie a propriei vieti.

Mona este acum multumita de viata ei: a constientiza-o pe mama ei ca nu mai este copilul de 15 ani care are nevoie de sfaturile parintesti pentru a se descurca, are o relatie stabila cu un baiat cu cativa ani mai in varsta ca ea si se gandesc, amandoi, la un mariaj fericit si un copil.


12 views0 comments

Recent Posts

See All