Search

TU CUM TE RELAXEZI?

Ai o zi innebunitoare, in care planificarea facuta aseara, inainte de a pleca de la serviu, nu mai functioneaza. Clientii suna unul dupa altul, seful vrea sa vorbeasca

cu tine chiar acum, colegii se tin de glume proaste. Nu poti parasi jocul, ca in bancul acela slab. Trebuie sa iesi din roller-coaster-ul acesta ametitor ca sa-ti revii si sa intri din nou in joc, calm si stapan pe sine.


Poti practica o forma de relaxare, cum ar fi vypassana, sau Meditatia Transcendentala, sau Mindfulness. Daca ai norocul si iti gasesti un profesor bun de meditatie, ‘te-ai scos’. Pe piata sunt carti multe despre meditatie, scrise de diversi autori, unii foarte buni. Trebuie doar de gasit profesorul de meditatie care sa te ghideze pe drum. Este aproape ca in coaching.


Daca nu vrei un profesor sau nu ai gasit unul care sa iti creeze incredere, iti propun sa practici ceea ce japonezii numesc ‘shinrin-yoku’, adica ‘imbaierea in padure’. Japonezii sunt buni la chestia asta. Ce inseamna acest lucru?


Inseamna sa ‘te imbaiezi in atmosfera padurii prin simturile tale’. Japonezii iau foarte in serios acest lucru. Este promovata de catre guvern ca o cale de a incetini ritmul vietii si de a scapa de stresul vietii urbane.


Ideea este de a petrece timp in natura si de a-ti deschide toate simturile se pune in practica astfel:

Mirosi muschiul de pe copaci...

Auzi cum cad frunzele din copaci...

Priveste lumina soarelui cum se filtreaza printre ramurile copacilor...

Simte pamantul moale de sub pasii tai...

Nu este nevoie sa ‘te duci’ nicaieri sau sa ‘faci’ ceva.

Fii doar prezent in padure.

Cand faci acest lucru, nu faci nimic ci doar devii mai conectat cu natura.

Acest lucru te aduce in momentul prezent, te relaxeaza si iti scade tensiunea!


Asa ca data viitoare cand simti nevoia sa te deconectezi de tehnologie sau de o agenda aglomerata, fa o plimbare lunga in parc (sau padure) si fa o ‘baie in padure’. Pune-ti simturile la treaba si relaxeaza-te. Fii din nou tu!


Iti va place suficient de mult ca sa mergi si a doua oara in padure!

37 views0 comments

Recent Posts

See All