Ce inseamna o sedinta de coaching si cum se desfasoara ea?

 

O ședință de coaching durează 50-60 minute și cuprinde câteva momente importante:

  • stabilirea unui obiectiv al discuției, care să fie atins în acea întâlnire; dacă obiectivul nu a fost atins (deși ar fi de dorit), se va continua într-o ședință viitoare;

  • discutarea/clarificarea situației cu minuțiozitate;

  • discutarea resurselor pentru rezolvarea situației;

  • planificarea rezolvării situației.

Discuția cu coachul are un caracter prietenesc, sigur, empatic, confidențial. Așa cum ai vorbi cu un partener. Coachul te va asculta cu atenție și va întreba atunci când va fi nevoie. Este posibil ca perspectiva/înțelegerea ta asupra situației să se schimbe în cursul discuției și soluția să vină spontan.

În funcție de subiect, este posibil să primești „teme pentru acasă”, adică practicarea de comportamente, scrierea unui jurnal, discuții cu persoane cu care nu ai vrea să discuți, până la următoarea întâlnire. Nu-ți fie teamă, fiecare temă va contribui la atingerea obiectivului pe care ți l-ai stabilit.

Există momente când nu poți să fii fizic față-în-față cu coachul. De comun acord, folosește ceea ce tehnologia îți pune la dispoziție: skype, telefon. Nu recomand folosirea poștei electronice, Messenger sau alte mijloace care apelează doar la scris.